Zdravstvena delavnica Portorož 2018

Datum odhoda: sobota, 26. maj 2018

• odhod iz Celja ob 9.00 uri – parkirišče pred hotelom Faraon, Ljubljanska cesta
  • odhod iz Ljubljane ob 10.15 uri – parkirišče pri Dolgem mostu
    Čas trajanja: 5 dni (4 nočitve od: 26—30. maja 2018)

Cena polpenziona (hotel Riviera) v dvoposteljni sobi je 45,- eur/dan + turistična taksa
Enoposteljna soba stane: 60,- eur/dan. (Ali pa si pravočasno poiščite “cimra” in si delita dvoposteljno sobo).
Plačilo za hotelske storitve: individualno vsak gost posebej na recepciji hotela.
Doplačilo na avtobusu: 15,- eur (malica, vstopnina in manjše doplačilo za prevoz)

1.dan Vožnja z avtobusom na relaciji Celje – Ljubljana – Portorož. Avtocesto bomo zapustili na izvozu Črni Kal in nadaljevali v smeri Sočerge proti Hrastovljam. Sledil bo sprehod do cerkve sv. Trojice, v kateri si bomo ogledali prečudovite freske, spoznali njeno zgodovino ter se z zgodbo fresk “Mrtvaškega plesa” vrnili nazaj v čas mističnega srednjega veka.

Vodeni ogled se bo zaključil pri cerkvi, vendar tukaj vašega odkrivanja vasi še ne bo konec. Na griču nasproti cerkve stoji kip Šavrinke, ki se poklanja popotnicam, ki so na glavah nosile kmečke pridelke v Trst, kjer so jih prodajale ali pa zamenjale za druge stvari…

Nadaljevanje poti do Portoroža, namestitev v hotelu Riviera. Do večerje prosto za razne aktivnosti po vaši izbiri.

2.dan – 4. dan Dobrodošli v sodoben hotel s prekrasnim pogledom na Piranski zaliv. Hotel se nahaja v neposredni bližini hotelske plaže, v njem pa se nahajajo tudi zunanji in notranji bazeni z ogrevano morsko vodo, center tajske tradicionalne masaže Wai Thai in čarobna mediteranska terasa Mystica.

Po zajtrku vas bodo animatorji hotelov LifeClass popeljali na čudovit voden sprehod ali nordijsko hojo po bližnji okolici čudovite Slovenske Istre. Ob morju vas bo pripeljala do izjemnega srednjeveškega mesta Piran, do čarobnih Sečoveljskih solin ali do Forma Vive, galerije na prostem s čudovitim razgledom na Portoroški zaliv. Zbirališče ob 10. uri (za voden pohod je potrebna prijava na recepciji hotela vsaj dve uri prej).

V okviru naših rednih letnih programov bomo pripravili tudi strokovno predavanje, katere podrobnosti boste obveščeni na kraju samem – oziroma na poti v Portorož.

5.dan Po zajtrku proste aktivnosti do odhoda, ki bo ob 11.00.uri izpred hotela. Prihod v Ljubljano ob 12.30, v Celje ob 14.00 uri.

Prijave do 16.5.2018 oz. razpoložljivosti na avtobusu ali hotelu. Ne odlašajte s prijavo!
Morebitne spremembe programa si ogledate na: www.drustvo-nsos.si Prijazno vabljeni vsi člani društva.

Prijave sprejemajo:
Erika Petek: 040 731 784 (Celje in ostale regije)
Marijan Lužnik: 031 668 453 (Gorenjska)