Namenite del dohodnine

Na podlagi Zakona o dohodnini je Vlada Republike Slovenije v letu 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Ta vsem davčnim zavezancem omogoča, da lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, med katerimi je tudi Društvo na srcu operiranih Slovenije.

Koliko me donacija stane?
Donacija 0,5 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu. Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni potrebno ponovno oddajati!

Kako lahko doniram?
Z obrazcem (prenesite obrazec PDF), ki ga natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Obrazec lahko pošljete tudi nam z navadno pošto na naslov (Društvo na srcu operiranih Slovenije, Tbilisijska 81, 1000 Ljubljana) in ga bomo mi posredovali finančni upravi.

Do kdaj imam čas?
Obrazec je potrebno oddati na FURS najkasneje do 31. decembra 2018, pri tem pa morate upoštevati tudi čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.