Press "Enter" to skip to content

Jesenski izlet v Olimje 7.11.2018

OLIMJE in PODČETRTEK
ENODNEVNI IZLET IN ZDRAVSTVENA DELAVNICA


Datum odhoda: sreda 7. november 2018
iz Kranja ob 6.45 uri — parkirišče Sloga Kranj (nasproti Mercatorja Primskovo)
iz Ljubljane ob 7.15 uri — parkirišče Dolgi most, Tržaška cesta
iz Celja ob 8.30 uri — parkirišče pred hotelom Faraon, Ljubljanska cesta

Program potovanja:

Iz Kranja, Ljubljane nas bo pot vodila prek Celja do Podčetrka v majhno vasico Olimje, ki leži v zavetju gore Rudnice. Zgodovini kraja in življenju ljudi, ki so si v davnini tu postavili svoja ognjišča, so dali poseben pečat redovniki pavlinci, z naselitvijo v drugi polovici 17. stoletja. Sledi ogled samostana, kjer prebivajo manjši bratje sv. Frančiška – minoriti in najstarejše lekarne na slovenskem.

V nadaljevanju našega druženja sledi še ogled mini pivovarne Haler z degustacijo piva. Izvedeli boste prav vse o procesu proizvodnje piva. Pivovar nas bo z veseljem popeljal skozi pivovarno, kjer bomo na koncu to pivo seveda tudi poskusili. Pravijo da ženskam bolj ugaja okus temnega piva, ker ima dodatek karamele in je zato malo bolj sladek…

Priljubljena točka je tudi Čokoladnica Olimje. Njihova tradicija izdelovanja čokolade sega iz 19. stoletja. Če je čokolada vaša ljubezen, vam bo ta obisk nekaj posebnega.

V največjem planetariju v Sloveniji, smo za vas pripravili enourno predstavitev. Izvedeli in doživeli boste razvoj vesolja od velikega poka naprej. Popeljali vas bomo med zvezde in ozvezdja, kjer boste spoznali grške mite in junake, ki so ozvezdjem dali imena. Popeljali se bomo po osončju spoznali galaksije in ostale skrivnostne svetove. (Ogled je na voljo za doplačilo 5 eur po osebi)

Približno ob 13. uri bomo izvedli seminar “Varnost in temeljni postopki oživljanja” , ki bo vseboval problematiko nenadnega zastoja srca in uporabo defibrilatorja…Seminar temeljni postopki oživljanja je odlična priložnost, da si pridobite veščine in odpravite dileme, kako postopati pri oživljanju.

Po seminarju sledi kosilo in druženje z glasbenim programom v hotelu Breza v Podčetrtku.Prijave sprejemamo do ponedeljka, 5.11.2018—oz. zasedbe mest na avtobusih. Prisrčno vabljeni.

Cena izleta znaša 22 eur po osebi (vključuje: vse prevoze, ogled samostana, stare lekarne, planetarija, pivovarne Haler z degustacijo, malica na avtobusu in kosilo v hotelu Breza.)


Za prijavo prosim pokličite:
Marijan Lužnik: 031 668 453 (Gorenjska in Ljubljanska regija)
Erika Petek: 040 731 784 (Štajerska regija)