Datum odhoda: 1. julija 2020

Vabimo vas na prijeten sprehod po svežem zraku med iglavci in pašniki. Pokljuška planota ponuja številne možnosti za sprehode ter daljše pohode, ki jih po želji združite z ogledom naravnih ter etnoloških zanimivosti planine. Pokljuka je priljubljena destinacija v vseh letnih časih, saj njena nadmorska višina, svež zrak ter energetske točke ugodno vplivajo na zdravje in počutje.

Po prihodu bomo v Radovljici najprej imeli malico, nato pa si ogledali čebelarski muzej, ki predstavlja bogato tradicijo slovenskega čebelarstva, edinstvene kulturne dediščine pri nas. Največje bogastvo muzeja je obsežna zbirka panjskih končnic – poslikanih prednjih stranic panjev kranjičev.

Zavili bomo še Lesce, natančneje v tovarniško trgovino Gorenjke, kjer bomo lahko ugodno kupili lomnjeno čokolado različnih okusov iz proizvodnje…

Sledi prevoz na Pokljuko do Šport hotela. Pohod na planino Zajavornik bo po ravnem skozi gozd cca. 40 min v eno smer. Tam si lahko ogledamo sirarno, možen nakup sira itd… Pohod ni zahteven in je primeren za vse udeležence, ki imajo normalne gibalne sposobnosti. Priporočamo kakšno pijačo in pohodne palice (niso pa nujne) ter seveda primerno obutev.

Približno ob 15. uri bomo imeli tudi kosilo v Šport hotelu ali hotelu Marinšek v Naklem (odvisno od razpoložljivosti kapacitet).

Prispevek na udeleženca znaša 15 eur (vstopnine, prevozi, malica in kosilo).

Prijazno vabljeni in ne pozabite na zaščitne maske.

Organiziran bo avtobusni prevoz  – in sicer:

iz Laškega ob 7.40 uri – avtobusna postaja Laško

iz Celja ob 8.00 uri – parkirišče pred hotelom Faraon

iz Ljubljane ob 9.20 uri – parkirišče pri Dolgem mostu

iz Kranja ob 9.50 uri – park. Sloga (Mercator Primskovo)

Erika Petek:  040 731 784 (Celje in ostale regije)

Marijan Lužnik: 031 668 453 (LJ. in Gorenjska)