To poletje vas vabimo na enodnevni izlet na Roglo. Vsakdo, ki je kdaj začutil spokojnost Pohorskega gozda in svežino tamkajšnega zraka, se rad vrne na številne planinske poti, ki se razpredajo po planoti Rogla.

Po prihodu na planoto Rogla se bomo podali na pohod od hotela Planja proti razglednemu stolpu. Od hotela nas vodi pot proti vzhodu mimo športnega igrišča. Z blagim vzponom pridemo kmalu v senco smrekovega gozda in do 30 m visokega razglednega stolpa. Z njega se odpira veličastni razgled na bližnje in daljne gore: Julijske Alpe, Triglav, Visoke in Nizke Ture, Svinska Planina, Golica, Kobansko, Boč, Donačka gora, Konjiška gora, Paški Kozjak, Mozirske planine.

Po povratku sledi kosilo v osrčju narave, kjer se bo prilegla kakšna lokalna dobrota, kot je Pohorski lonec. Po okrepčilu pa vas povabimo še na novo atrakcijo Rogle, to je Pot med krošnjami. 1043 metrov dolga pot se med smrekami vije do 20 metrov visoko, nas vmes navduši z adrenalinskimi in poučnimi postajami, nato pa nas za konec ponese na 37 metrov visoki stolp, ki ponuja nepozaben pogled po pohorskih gozdovih in v dolino, včasih celo do slovenskih Alp in preko meja Slovenije.

Vse naštete poti so nezahtevne! Zaradi višinske razlike kakšna jopica ali vetrovka ne bo odveč.

Prispevek na udeleženca znaša 20 eur (vstopnine, prevozi, malica in kosilo).

Datum odhoda: sreda 7. julij 2021

iz Kranja ob 6.45 uri  — parkirišče Sloga Kranj (nasproti Mercatorja Primskovo)

iz Ljubljane ob 7.15 uri — parkirišče Dolgi most, Tržaška cesta

iz Celja ob 8.30 uri — parkirišče pred hotelom Faraon, Ljubljanska cesta