Enodnevni izlet v Avstriji

Z DRUŠTVOM NA SRCU OPERIRANIH SLOVENIJE

Drage članice in člani,
To poletje vas vabimo, da skupaj obiščemo Grad Ostrovica (nemško Burg Hochosterwitz), ki spada med nabolj slikovite gradove v Avstriji. Po zaviti poti stopite skozi 14 zgodovinskih grajskih vrat h glavnemu gradu, ki vam bo dal vpogled v zgodovino te fascinantne obrambne utrdbe. Grad stoji na 160 m visoki osameli  skalni vzpetini, ki se dviguje nad dolino.

Datum odhoda: sreda 22.junij 2022

iz Celja ob 8.00 uri —parkirišče pred hotelom Faraon, Ljubljanska cesta
iz Ljubljane ob 9.15 uri —parkirišče pri Dolgem mostu
iz Kranja ob 10.00 uri —parkirišče Sloga Kranj (nasproti Mercatorja Primskovo)

Predviden program:
Pot nas vodi iz Celja, Ljubljane in Kranja preko prelaza Ljubelj do Celovca in cilja Launsdorf-a, kjer se nahaja znameniti grad. Nekje med potjo si bomo izbrali postanek za malico.
Za popolno doživetje vsekakor priporočamo, da skupaj prehodimo tlakovano peš pot, ki vijuga po vzpetini. V skrajnem primeru je na voljo tudi gondola, ki vas v trenutku popelje na na sam vrh (doplačilo 8 eur).

Po ogledu se vračamo proti Celovcu, kjer se bomo malce zadržali v starem mestnem jedru na kakšni kavici ali nakupih ali pa se sprehodili ob čudovitem vrbskem jezeru. (Po dogovoru oz. časovni razpoložljivosti).

Sledi pozno kosilo, zato našo pot nadaljujemo v Naklo v Gostišče Marinšek, kjer tradicija, kvaliteta in raznolikost najbolje opišejo njihovo ponudbo.

Cena izleta znaša 39 eur in vključuje vse prevoze, malico na poti, vstopnine, lokalno turistično vodenje in kosilo.

Erika Petek:  040 731 784 (Celje in ostale regije)
Marijan Lužnik: 031 668 453 (Gorenjska)

PO PRIJAVI PROSIMO ZA ZANESLJIVO UDELEŽBO.