Izlet na Vrbsko jezero in Minimundus

Z DRUŠTVOM NA SRCU OPERIRANIH SLOVENIJE

To poletje se bomo ponovno odpravili v sosednjo Avstrijo, natančnje v Minimundus ob Vrskem jezeru. Minimundus je svetovno znan tematski park. Ta edinstvena atrakcija ponuja obiskovalcem priložnost, da odkrijejo različne miniaturne replike najbolj slavnih zgradb, spomenikov in naravnih čudes iz celega sveta, skrčenih v merilu 1:25.

Datum odhoda: sreda, 14. junij 2023

iz Celja ob 8.00 uri —parkirišče pred hotelom Faraon, Ljubljanska cesta
iz Ljubljane ob 9.15 uri —parkirišče pri Dolgem mostu
iz Kranja ob 10.00 uri —parkirišče Sloga Kranj (nasproti Mercatorja Primskovo)

Predviden program izleta:
Naša potovanje nas bo popeljalo iz mest Celje, Ljubljana in Kranj proti Avstriji, vse do Celovca in Vrbskega jezera. Med našo potjo bomo izbrali lokacijo za kratek postanek in malico, da si bomo nabrali energijo za nadaljnje raziskovanje.

Po pristanku na naši destinaciji se bomo podali na raziskovanje Minimundusa. Ladja, ki čaka na nas v očarljivem vzhodnem zalivu Vrbskega jezera, nas bo odpeljala na izlet po jezeru, ki se je spremenilo v slikovito celovško riviero. Obalna območja ponujajo množico turističnih znamenitosti, ki privabljajo navdušence nad plavanjem, športom in naravo.

Po pozni popoldanski vožnji bomo prispeli v Naklo k Marinšku, gostišče, ki nam je že dobro znano. Tu nas bo čakalo okusno kosilo, saj je njihova ponudba zaznamovana s tradicijo, kvaliteto in raznolikostjo. Gostišče Marinšek je prava izbira za tiste, ki si želijo uživati v odlični kulinariki in doživeti pristno gostoljubnost v čudovitem okolju Gorenjske.

Cena izleta znaša 55 eur in vključuje:

  • avtobusni prevoz in cestnine
  • malico na poti
  • vstopnino v Minimundus
  • vožnjo z ladjo
  • kosilo

Prijazno vabljeni vsi člani društva.

Za prijave prosim pokličite:
Erika Petek: 040 731 784 ali Marijan Lužnik: 031 668 453